Transcare, de individuele totaalaanpak voor patiënten met chronische pijn

Transcare Academy

"Bij Transcare kunnen we u de kennis en vaardigheden overbrengen over de diagnostiek, pijneducatie, behandeling en transdisciplinaire samenwerking van patienten met chronische pijn"

Refereeravond anderhalvelijnszorg Chronische pijn; Transcare-pijn

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer één op de vijf Nederlanders lijdt aan chronische pijn. Denk hierbij aan fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom, nekklachten, rugklachten, veel van de patiënten die onder de diagnose SOLK vallen en bijvoorbeeld hoofdpijn. Behandelrichtlijnen en onderzoek geven weer dat nauwe samenwerking tussen behandelaars en vroege interventie van belang is bij deze groep patiënten. De Zorgstandaard Chronische Pijn (2017) adviseert dat als zorg in de eerste lijn niet afdoende werkt, patiënten in een multidisciplinaire setting dienen te worden behandeld, bij voorkeur in een anderhalvelijns setting. Dit om eventuele onnodige verwijzingen van patiënten met chronische pijn naar de tweedelijn te voorkomen. De refereeravond is vooral gericht op huisartsen.

Lees meer

Cursus pijneducatie in de praktijk

De wetenschappelijke kennis van chronische pijn is de laatste jaren sterk toegenomen. De verklaring van chronische pijn richt zich vooral op veranderingen in ons (centrale) zenuwstelsel. De heeft ook gevolgen voor de behandeling, deze bestaat uit pijneducatie, gedragsveranderingen en het aanleren van zelfmanagement vaardigheden. Dit vraagt ook van veel hulpverleners nieuwe kennis en vaardigheden. In deze cursus leert u hoe chronische pijn en de onderhoudende factoren te diagnosticeren en hoe dit middels een goede pijneducatie aan uw patiënten uit te leggen.

Lees meer

Cursus op maat

Wij geven er de voorkeur aan een cursus op maat aan te bieden, afhankelijk van uw eigen behoefte. We kunnen voor uw praktijk, een groep therapeuten, psychologen, artsen of een samengestelde groep een cursus samenstellen. Wat daarin aan de orde moet komen, willen we graag met u bespreken. Uiteraard kunnen we daarbij ook andere experts laten meewerken. Als u een idee hiervoor hebt laat het ons weten dan kunnen we met u meedenken en voor u en uw collega’s bij u in de buurt iets organiseren. Stuur ons gerust een mail met uw vraag!

Lees meer


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze scholing activiteiten.


Klachtenregeling Transcare Academy