Transcare, de individuele totaalaanpak voor patiënten met chronische pijn

Vacature basis-psycholoog

23 april - 2018

Transcare-pijn is een transdisciplinair pijnteam dat mensen behandelt volgens de laatste medisch-wetenschappelijke inzichten (evidence-based). De behandeling heeft tot doel om de patiënt inzicht te geven in de – vaak complexe – problematiek, handvaten te bieden om op de juiste wijze om te gaan met pijn en of vermoeidheid en zo te komen tot minder pijn en een verbeterde kwaliteit van leven. Een dergelijke behandeling is een integrale behandeling waarin de patiënt en diens zorgvraag centraal staat. Behandelaars werken nauw met elkaar samen volgens de transdisciplinaire principes van samenwerking.
Transcare-pijn is per direct op zoek naar een:
Basis psycholoog m/v
16 – 24 uur per week

om deel te nemen in een transdisciplinair team in Groningen en Heerenveen.
Het transdisciplinair team: Het team bestaat – naast een psycholoog – uit een arts, een (GZ-)psycholoog een fysiotherapeut onder supervisie van een psychiater. De taak van de psycholoog binnen het team is om de psychologische problematiek van de patiënt in kaart te brengen vanuit een een (bio)psychosociale invalshoek. In overleg met de andere teamleden wordt een pijnanalyse geformuleerd, welke teruggekoppeld wordt naar de patiënt door middel van pijneducatie.
De psycholoog begeleidt de patiënt tijdens het behandeltraject door bijvoorbeeld een cognitief-gedragsmatige behandeling of andere therapievormen. Veelal gebeurt dit in nauwe afstemming met de behandeling van de andere zorgverleners. De psycholoog is medeverantwoordelijk voor het bewaken van het behandeltraject en koppelt de bevindingen en resultaten zo nodig terug aan de verwijzer.
Profiel: Transcare-pijn zoekt:

• Een gemotiveerde, basis psycholoog met specifieke affiniteit met somatiek en trans- of multidisciplinair
samenwerken.
• U bent sociaal vaardig en een teamspeler.
• U beheerst goede gespreksvaardigheden om adequaat inzicht te krijgen in alle aspecten van iemands complexe (pijn)problematiek. Deze gespreksvaardigheden stellen u in staat om deze inzichten – en die van het gehele team – op begrijpelijke wijze terug te koppelen naar de patiënt. Bij voorkeur in bezit van een auto.
• U bent empathisch en betrokken en beschikt over een gezonde portie relativerend vermogen en kan ingewikkelde problematiek interessant vinden.

Transcare-pijn biedt: Een jonge, dynamische werkomgeving in een professioneel en betrokken team. Transcare-pijn biedt gedegen scholing over de diverse aspecten van pijn en vermoeidheid en de behandeling daarvan. Transcare-pijn biedt training-on-the-job om het werken volgens de Transcare-systematiek mogelijk te maken en te ondersteunen. De functie is ingeschaald in FWG 60 conform de CAO GGZ.

Informatie: Nadere informatie over de vacature en over Transcare-pijn kunt u verkrijgen bij de heer prof. Dr. C. Paul van Wilgen M: p.vanwilgen@transcare.nl. Uw schriftelijke sollicitatie, te allen tijde, maar voor 11 mei 2018, vergezeld van uw curriculum vitae, richten aan de heer Prof. Dr. C. Paul van Wilgen per mail naar info@transcare.nl.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *